Basic Baby - 10 Nätter

Basic Babys debutalbum är fyllt med mörka och sårbara teman.

Mellan himmelriket och överdoser, demoniska riter och skyddande änglar, där svävar Basic Babys musik fritt. Han skapar drömlika ljudlandskap som går bortom genrekonventioner och kombinerar dem med texter på svenska. De mjuka och romantiska tonerna står i stark kontrast till texternas mörka undertoner. Debutalbumet, "10 Nätter" er en meditation över uppbrott, sökande och arbetslöshet. Bakom de mörka och sårbara texterna döljer sig en djup längtan efter det heliga och rena.

puls. rekommenderar starkt! 

Åkra - The Tide

Åkra gör sin entré på den nordiska indiescenen med sin debutsingel "The Tide".

Stockholmsbaserade artisten och producenten Åkra gör sin debut på den musikaliska scenen med singeln "The Tide". Efter års erfarenhet av musikskapande och ljudexperiment har Åkra äntligen funnit sitt sound. Med en drömsk gitarrbaserad atmosfär och texter inspirerade av naturen är "The Tide" en gripande inledning till Åkras konstnärskap. Låten handlar om två individer som försöker förstå varandra och hitta ett gemensamt rörelsemönster. Genom en analogi med tidvattnets växlingar, som är både förutsägbara och oundvikliga, skildrar Åkra en ömtålig tid.

puls. rekommenderar starkt! 

Alisha - Låt oss gå

Alisha gör sin svenska debut med låten "Låt oss gå".

Alisha gör sin svenska debut med den nya singeln "Låt oss gå", en drömsk RnB-låt som handlar om nyfunnen kärlek. Låten är en blandning av RnB och soul och beskriver den tidiga fasen av att vara nyförälskad. Det är den fasen när man verkligen gillar en person och tar risken att släppa in den personen i sitt liv. 

puls. rekommenderar starkt! 

Olov Antonsson - Älvarna inom oss

Olov Antonsson återvänder med en bitterljuv landsvägspop.

Har du fortfarande din bil? Det är en perfekt kväll att bara sitta och titta ut över någon landsväg. "Älvarna inom oss" fångar känslan av när ljuset återvänder och världen tinar fram efter en lång vinter i norra Sverige. Låten är tre minuter av americana-inspirerad indie som skildrar en kväll längs slingrande vägar i aprilsolen.

puls. rekommenderar starkt! 

Tim Damerau - Vi andas in

Tim Damerau reflekterar över hur känslor förändras över tid i sin nya låt.

"Vi andas in" handlar om mellanmänskliga relationer och hur känslor kan förändras från kärlek till hat över tid. Tim Damerau uppmanar lyssnarna att uppskatta de positiva ögonblicken och känslorna som uppstår i relationer. Låten reflekterar över olika perspektiv på att vara förälskad i någon. Det är en låt som ger utrymme för eftertanke samtidigt som den skapar en god känsla.

puls. rekommenderar starkt!

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.